fredag 24 oktober 2014

Äntligen

Ni får nu inte tro att jag ska bli löpare, för det ska jag inte. Detta lopp är bara ett led i nästa sommars grundträning inför mitt nästa nya stora mål som går av stapeln vintern 2016. Sen att det är ett lopp som jag velat springa under många år gör ju inte min motivation sämre. Första gången jag blev sugen att springa detta lopp var 2011 (året innan jag började kvala för UTMB). Då stannade det bara med en nyfikenhet. 2012 velade jag med anmälan så att det hann att bli fullt när jag väl bestämt mig för att springa. 2013 var jag anmäld med åkte aldrig ner. 2014 var trycket så hårt att jag missade att komma med pga av datorstrul. I år var det anmälan med lottning för första gången och tänka sig, jag hade lite tur för andra gången i år.






Den stora fördelen med detta lopp är att de är mer uppför en utför.  D+ 2722m /D- 1674m. Perfekt skidåkarträning!





söndag 12 oktober 2014

Kick off och nya mål

Efter UTMB tog jag en time out. Kroppen behövde det både fysiskt och mentalt. Tyvärr så har jag fortfarande känning i knäet, inte mer än vad jag hade innan loppet, men tillräckligt mycket för att jag inte kan/vill springa något särskilt. September bestod av vila i dubbel bemärkelse. Två veckors förkylning, två korta joggingpass, två rullskidpass och två lätta styrkepass. Sen dess har jag försökt att väcka kroppen med lite mer rullskidåkning.

Min plan framöver är att bygga upp en grund med varierad träning fram till 1 april 2015. Då ska jag vara redo och skadefri för kunna träna stenhårt fram till mitt nya mål planerat till feb 2016 (mer om detta senare i höst). Förhoppningsvis så kommer det lite snö i vinter som kommer att hjälpa mig i mina förberedelser. Som några av er redan vet så kommer jag att göra en sista storsatsning på längdskidor.

Jag ska dock inte lägga löparskorna på hyllan. Det blir inga längre lopp utan max upp till en mara i kuperad terräng. För till mitt nästa mål så behöver jag lite mer hjärta och lungor igen. Hittills är jag anmäld till dessa två lopp:

Zermatt Marathon

AXA Fjällmaraton

Helgens två kick off pass:

Lör - 4 tim rullskidor klassiskt
Sön - 3.15 tim stakning