torsdag 25 oktober 2012

Urban Zemmer

Idoler kommer och går med  åren Jag tror vi alla har eller har haft någon eller några förebilder i livet, sådana man imponeras av, håller på när de tävlar, kikar på hur de tränar etc. De flesta av våra förebilder är kända, många gånger de bästa i sin i idrott. En del är kända för allmänheten, men många är kända bara inom sin idrott.

Jag har alltid haft idoler, förebilder eller de som jag imponeras av. De har funnits och finns i olika idrotter och även inom olika områden utanför idrotten. Den som kanske imponerar mest på mig idag är bergslöparen och skidalpinisten Kilian Jornet. En annan kanske inte lika känd är Urban Zemmer. Hans enastående prestationer i tävlingsdisciplinen Vertical kilometer imponerar.

Efter en sjukdomsperiod i somras så slog han i förra helgen nytt värlsrekord i den Verticala kilometern i La Fully med tiden 30.26. Sträckan var 1,9 km. VK world record

Sommarens sjukdomsperiod Urban Zemmer taken ill

Vertical kilometer historia a look at the vertical kilometer record

Två videoklipp med Urban, tyvärr varken på svenska eller engelska, men det visar ändå lite vem denna stora idrottsman är.






Nästan så man längtar till nästa sommar för att prova detta igen. Hårt och speciellt, men samtidigt väldigt kul:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar