torsdag 27 juni 2013

Spännande tävlingshelg

För egen del var planen att springa Lavaredo Ultra Trail. Återigen har jag tagit ett klokt beslut och väljer att avstå. Träningen räcker helt enkelt inte till för att ta mig an denna utmaning. Det får bli något annat år.

Ett annat långlopp som går av stapeln i helgen är Western States 100. Vill man vara med på det loppet så är det bara att börja anmäla sig. Det är nog ett av världens mest klassiska och populära ultralopp. Första gången du anmäler dig så är chansen att du får springa bara 10 %. Följ tävlingen och läs om favoriterna på irunfar.

Även om Western States har samlat ett riktigt bra startfält så är frågan om inte Chamonix har samlat ett ännu bättre? Kilian Jornet är tillbaka och ska försvara sina segrar från förra året i World Series. Går han att slå? Ja, men det är inte lätt. Störst chans har nog de andra på Verticala KM. Där möter han kanske världens bästa i denna gren, Urban Zemmer. Läs om loppen på Skyrunning.

Avslutningsvis så händer det faktiskt saker även på hemmaplan. För 27:e gången så arrangeras Trosa Stadslopp. För 1:a gången så arrangeras Stockholm Challenge. Där kan man bl.a. se Sandra Hansson, en av världens bästa kvinnliga rullskidåkare och långloppsåkare på skidor. I Åre arrangeras en av nordens största multisporttävlingar Åre Extreme Challange.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar